Handlare berättar

Fiskkojan på Åland har på ett bra sätt implementerat sitt bonusprogram för att öka sin merförsäljning.

Karina säger “Vi vet att vår snittförsäljning per kund ligger på ca 27€. Genom att sätta bonusen på 15€ kan vi ofta göra en merförsäljning då kunden skall betala. Det roliga är att kunderna ofta har behov av att köpa något till, samtidigt som de också blir glada över att vi påmint dem om att de enkelt kan tjäna en exta stämpel – två istället för en”.

Karina Karlsson-BjörkvallFiskkojan Åland

För Nonna Rina var det en självklarhet att börja använda elektroniska lunchkuponger. De vanliga papperslapparna kändes som ett steg bakåt i tiden.

“De elektroniska kupongerna är mycket lättare för kunderna att hålla reda på. Nuförtiden använder jag “visa och använd” funktionen, med den går det snabbare att betala för kunderna och jag kan betjäna fler kunder på samma tid” säger Michele Ferrari.

MicheleRestaurang Nonna Rina

När Team Sportia fick höra talas om Kloink och idén om att samla alla kundklubbar i samma app var det en självklarhet för dem att vara med i appen.

Anna Wennström berättar “Vi hade länge funderat på hur vi skulle hantera vårt kundregister och när vi hörde talas om Kloink blev valet självklart. Kunderna vill inte ha 10 olika kundklubbskort i sin plånbok. Nu ser vi också direkt i systemet vilka som är våra viktigaste kunder och kan premiera dem på ett bra sätt”.

Anna WennströmTeam Sportia Åland

Att köra ett evenemang i appen underlättar för både besökare och de som anordnar evenemanget. För Liz Mattsson – verksamhetsledare för Skördefesten Åland – fanns det ett uttalat uppdrag från hennes styrelse om att ta fram mer statistik på besökarna under Skördefesten.

“Genom att använda Kloink får vi statistik på besökarna och kan då dra nya slutsatser för att sedan förbättra vår produkt. På Skördefesten gillar vi att vara i framkant vad det gäller digitala medier och med hjälp av Kloink har vi möjlighet att göra Skördefesten ännu mer spännande för våra besökare, dessutom tycker vi det är trevligt att få produktutveckla tillsammans med ett lokalt företag på Åland” berättar Liz.

Liz MattssonSkördefesten Åland